Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ηλιτόμηνον... κάθε πόντος και μια ευχή για τα μωράκια- Ilitominon, every stitch a wish for the newborn babies.



Οι κουβερτούλες με τα σκουφάκια και τα παπουτσάκια που δημιούργησα στην κυριολεξία (τα σχέδια ειναι αποκλειστικά εμπνευσμένα για την συγκεκριμένη δράση)  για τα προωράκια του Ηλιτόμηνον,http://www.ilitominon.gr/ είναι έτοιμα και σε λίγο καιρό θα ταξιδέψουν για ν'αγκαλιάσουν τα μωράκια . 


























Η κουβερτούλα με το σχέδιο PigiPigi pattern, το καπελάκι με την πλέξη puff stitch  δες το παρακάτω βίντεο για τον τρόπο πλέξης  και τα παπουτσάκια -καλτσάκια το σχέδιο εδώ ελληνικά & english :newborn-baby-boots-kntting-pattern


video for puff stitch with crochet 



Πλεκτό σκουφάκι με πλέξη κουκουτσάκι (puff stitch) με βελονάκι

little crochet factory

Η δεύτερη κουβερτούλα ειναι αυτή και το σχέδιο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.ravelry.com/patterns/library/basket-diagonal-blanket



Η διαδικασία ήταν πολύ χαρούμενη και συγκινητική. Ευχαριστώ το Ηλιτόμηνον για την πρωτοβουλία του και την φίλη μου κ. Στέλλα Καραμπίνα για την ευαισθησία και την θετική της διάθεση να ενημερώσει και να υποστηρίξει την ομάδα πλεξίματος Marieta's Yarnland Marieta's Yarnland Social Knitting Group ώστε  να αναπτυχθεί η δράση.




Baby basket diagonal blanket
My set blanket, socks and hat for prematurely born babies  in the Greek Hospitals are ready.




 For that reason I had an ispiration and I designed the one pattern Pigi Pigi knitting baby blanket     and another blanket pattern basket diagonal baby blanket.



For the sock you can see here for the pattern http://marietasyarnland.blogspot.gr/2015/04/newborn-baby-boots-kntting-pattern.html   (in greek and english languages) and for the hat I used the puff stitch-crochet. 
















1 σχόλιο: